Zavřít reklamu

Společnosti ElectronicArts a CrytekGmb Hdnes oznámily, že otevřená multiplayerová betaverze sandboxové akční střílečky Crysis 3 odstartuje na platformách Xbox 360®, PlayStation®3 a PC 29. ledna. Rozsáhlá betaverze bude obsahovat ukázku dvou herních týmových režimů a představí dvě herní mapy. Hráči jí budou moci hrát po dobu dvou týdnů azískají šanci perfektně ovládnout výjimečné schopnosti nanoobleku.Vybudují si tak náskok před ostatními, kteří si hru pořídí po jejím vydání naplánovaném na 21. února.

„Crysis 3 bude nejpropracovanějším a nejrobustnějším multiplayerovým titulem, na kterém jsme kdy pracovali,“ prohlásil CevatYerli, výkonný ředitel společnosti Crytek. „Bedlivě jsme naslouchali našim fanouškům a vylepšili multiplayer Crysis 3 pomocí několika nových herních prvků. Mezi novinky patří třeba unikátní herní režim Hunter, smrtící zbraně, jako například luk Predator, rozšířené možnosti při výběru výbavy či odemykání nových odměn, bohatší systém vylepšení a doplňkové sociální funkce (například New York Feed). Na vrcholu tohoto naprosto jedinečného multiplayerového zážitku pak stojí ‚superzbraň‘, kterou představuje nanooblek.“

Betaverze Crysis 3 bude spuštěna 29. ledna a poběží až do 12. února. Nabídne dva z celkově osmi herních režimů, které budou ve finální verzi Crysis 3. V režimu „Crashsite“ budou hráči bránit specifické lokace, kde obdrží body za ubránění pozice a každé zabití nepřítele. Zbrusu nový a napínavý režim „Hunter“ se v Crysis 3 představí vůbec poprvé. Dva hráči vyzbrojení pouze nanoobleky a luky Predator musí v časovém limitu systematickým pronásledováním za využití neviditelnosti zabít všech 10 protivníků (v případě PC verze až 14 protivníků) hrajících na straně korporace CELL. Aby na straně jednotek CELL hráči přežili, musí využít týmové spolupráce a zůstat na živu po celou dobu kola. Zádrhelem je, že jakmile dojde k zabití jednoho z vojáků CELL, voják se mění na lovce s nanooblekem a zapojuje se do boje proti zbývajícím jednotkám CELL. Mimo dva herní módy představí betaverze Crysis 3 také dvě z celkem dvanácti vizuálně skvělých map, které se ve finální hře objeví – Letiště a Muzeum. Obě mapy hráče seznámí s prostředím husté městské džungle a nabídnou ochutnávku taktickéhosandboxovéhoherního systému v útrobách newyorského Dómu svobody.

Dalším herním prvkem představeným v betaverzi bude „New York Feed“, zcela nové sociální rozšíření zabudované přímo do hry, které bude zobrazovat úspěchy hráčů a jejich přátel. Nabídne také dynamické výzvy, které hráči dostanou za úkol splnit. Další novinkou je prvek „Rip&Throw“, který hráčům umožní využívat různé předměty herního světa jako štít či zbraň.Premiérově bude možné ovládat i „Pingera“, obávaný válečný stroj mimozemské civilizace s neuvěřitelně ničivými schopnostmi.

Crysis 3 běží na platformě technologie CryENGINE 3, herního enginu vyvinutého ve studiích Cryteku. Vedle dynamické akční hratelnosti nabízí především jedinečné vizuální zpracování. Hráči se ve hře ujmou role Proroka, který se vrací do New Yorku a zjišťuje, že město bylo zapouzdřeno do obřího nanodómu zkorumpované korporace CELL. Nebezpečný svět nanodómu si vyžaduje použití pokročilých zbraní i taktik – včetně využití nanoobleku. Nanooblek je vybaven superschopnostmi, mezi které patří neviditelnost, účinná ochrana proti střelám nebo rozšířené možnosti hledí. Jde o zcela jedinečný nástroj umožňující hráčům přizpůsobit se, rychle vyhodnocovatsituaci a útočit takřka na vše, co Sedm divů světa Crysis 3 na hráče sešle. Vedle nanoobleku se hráčům do rukou dostane i luk Predator, ničivá mimozemská zbraň, s níž se mohou stát nejkrvelačnějšímilovci na celé planetě.

Fanoušci, kteří si Crysis 3 předobjednají ještě před vydáním obdrží automatickou aktualizaci hry na Crysis 3 v edici Hunter a také možnost zdarma si stáhnout digitální verzi prvního dílu série Crysis pro Xbox 360, PS3 nebo PC, kterým celý příběh začal. Crysis 3 v edici Hunter poskytne hráčům nástroje, s nimiž se stanou obávanými lovci – v multiplayeru díky této edici získají okamžitý přístup k luku Predator a všem jeho rozšířením. Navíc obdrží i modul Hunter vylepšující nanooblek o doplňkové schopnosti. Majitelé Crysis 3 v edici Hunter obdrží i okamžitý posun multiplayerových zkušeností na pátou úroveň, skin pro luk a tři exkluzivní psí známky. Crysis 3 v edici Hunter je pro předobjednávky k dispozici na portálu Origin a u vybraných prodejců her za doporučenou cenu 1149,– Kč.

Crysis 3 vychází v česku a na Slovensku 21. února ve verzích pro Xbox 360, PlayStation3 a také na PC.

Dnes nejčtenější

.