Zavřít reklamu
  1. Před pár dny jaderná elektrárna Černobyl „oslavila“ 32 let od výbuchu, který změnil pohled na bezpečnost v jaderných elektrárnách. Pochopitelně i tato katastrofa vedla k tomu, že vzniklo mnoho her, filmů a knih s touto tématikou. Poslední dobou je však po hrách tohoto typu podezřele pusto. Změní to nové Chernobylite?

O co se jedná? Chernobylite je další hrou studia The Farm 51, které naposledy přivedlo k životu titul Get Even. Šlo o zajímavý kousek, avšak nedokázal oslovit širší publikum. Zdařilé zpracování černobylské tématiky se vydařilo v legendární střílečce S.T.A.L.K.E.R., která však vyšla před více než 10 lety.

chernobylite

Bude tedy zajímavé sledovat, jak se s tím studio popere a jakou cestu zvolí ohledně hratelnosti. Mělo by se jednat o akční hru, která však bude obsahovat prvky – přežití, hororu, lásky a konspirace. Těžko si představit něco konkrétního, kromě jednoho obrázku se zatím tvůrci nerozhodli sdílet nic dalšího. Na první in-game materiály si tak budeme muset počkat nejdříve na E3.

Studio mělo také rozpracován titul Chernobyl VR. Ten měl poskytnout interaktivní zážitek z továrny a jejího okolí. Bohužel nebyl dokončen. Nicméně právě tato záležitost měla být základním kamenem k titulu Chernobylite. Díky důkladné přípravě byla pořízena kvanta fotografií, záznamů a dat z této oblasti. Slíbeno je co nejvěrnější zpracování této oblasti a více informací lze zatím zjistit na facebookovém profilu autorů. Předpokládané platformy jsou PC, PS4 a Xbox One.

Zdroj: Rockpapershotgun.com

Dnes nejčtenější

.