Zavřít reklamu

Pár dnů zpět se pomocí úniků zjistilo, že AMD pracuje na nové grafické kartě. Tato grafická karta bude nést označení AMD Vega 20. Karta disponuje pamětí o velikosti 32 GB a bude vyráběna neuvěřitelným 7nm výrobním procesem. Před několika dny se v databázi aplikace 3DMark Benchmark objevila právě nová grafická karta od AMD – Vega 20. A vypadá to, že se máme na co těšit. Bude to totiž opravdové dělo!

AMD Vega 20 leak

Tento leak se podařilo objevit portálu videocardz.com. Jak jste si mohli v obrázku výše všimnout, v 3DMarku je nová Vega 20 pojmenovaná nenápadně jako „Generic VGA“. Tato „nepojmenovaná“ karta má 32 GB paměti HBM2 vRAM, které běží na neuvěřitelných 1.25 GHz – což je největší takt, který jsme kdy mohli vidět. Zároveň je důležité zmínit, že se jedná o první grafickou kartu, která bude (s největší pravděpodobností) vyrobena 7nm výrobním procesem.

Vega 20 vs RX Vega 64 Liquid

Pokud čísla, která jsou uvedená v 3DMarku nelžou, Vega 20 je oproti RX Vega 64 Liquid o 70 % rychlejší (co se taktu týče). Tak ještě jednou – o 70 % rychlejší! To je neuvěřitelné…

Každopádně je možné, že v tomto případě běžela nová Vega 20 na „boostu“, který 3DMark nerozpoznal, i když by to pro AMD bylo nezvyklé. Pravda je s největší pravděpodobností někde uprostřed. Bez pochyby se díváme na kus opravdu silného křemíku, který ještě ani nemusí být blízko hodnoty, kterou zvládne dosáhnout. Všechno jsou to ale prozatím jen a jen spekulace.

Neočekává se, že by se Vega 20 začala oficiálně vyrábět dříve, než ke konci roku. K prodeji by se měla dostat až v průběhu roku 2019. Zatím se jedná o doopravdy malý leak a zcela jistě se v následujících týdnech a měsících dozvíme více.

Níže v tabulce se můžete podívat na to, jaké parametry má nová Vega 20 oproti Vega 10 a Polaris 10.

Porovnani GPU

Zdroj: wccftech.com

Dnes nejčtenější

.