Zavřít reklamu

Během finanční konference společnosti Electronic Arts pro čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2018 odpověděl generální ředitel Andrew Wilson na otázku regulačních úřadů v Evropě. Otázka od regulačních úřadů směřovala k možnému hazardu, který se ve hře FIFA 2018 má objevovat.

Wilson uvedl, že Electronic Arts spolupracuje se světovými sdruženími a regulačními orgány po celém světě. Již mnohokrát ale společně zhodnotili a zjistili, že FIFA Ultimate Team není hazardní hrou. Potvrdili také, že ani loot boxy nejsou součástí hazardu.

Electronic Arts

Hlavním odůvodněním je to, že hráči při otevření onoho loot boxu dostanou v každém balení určitý počet položek. Druhý hlavní důvod je takový, že společnost Electronic Arts neposkytuje a ani nepovoluje žádný způsob, kterým by se tyto položky daly vyměnit za reálné peníze – jednoduše tyto položky nemají žádnou ekonomickou hodnotu. Rovněž se také společně s regulačními orgány snaží odstranit jakýkoliv druh nezákonného obchodování s herními předměty.

Výsledkem tohoto snažení je, že se Electronic Arts i nadále snaží hráče posouvat ve hře dále a dále. Zároveň chce, aby se hráčům všechny herní prvky jevily jako zábavné a hlavně spravedlivé. Ze strany Electronic Arts nepřichází v úvahu jakékoliv ukončení spolupráce s regulačními orgány, ba naopak EA hrdě tvrdí, že spolu budou nadále spolupracovat.

Dnes nejčtenější

.