Zavřít reklamu

Nvidia prozatím neměla důvod současnou architekturu Pascal nahrazovat něčím jiným. Je jednoduchý důvod, proč tomu tak je. Konkurenční AMD Vega je s architekturou Pascal podobná a přesto, že je dva roky stará, ještě stále není pořádným způsobem dostupná. Tak jako tak je dost pravděpodobné, že se Nvidia připravuje na příchod nových grafických karet. Jedná se o karty GeForce GTX 1180 nebo 2080 (prozatím není pojmenování jisté, Nvidia jej totiž prozatím neuvedla). Tyto nové GPU by se měly objevit v červenci tohoto roku.

Prozatím tedy není jisté, jak se karty budou jmenovat. Internetový magazín TomsHardware ale pomocí vlastních zdrojů zjistil, že by se nové karty měly začít objevovat v červenci ve Founder’s edici. V srpnu a září by poté měly následovat add-in-boards (tzv. AIB), to znamená například ASUS, Gigabyte nebo MSI.

Dále se magazínu TomsHardware povedlo zjistit, co všechno obnáší uvedení nové edice karet od AIB na trh. Jedná se o vcelku složitý proces, kterým musí nové karty projít. Začíná to inženýrskými a konstrukčními kontrolami, pak jsou karty testovány na elektromagnetické rušení a na několik dalších věcí. Poté trvá několik týdnů, než se vydá finální BIOS. Až tehdy, kdy je vše v pořádku, může započít hromadná výroba a končí to samozřejmě dopravou.

Bohužel není prozatím vůbec jasné, jaké parametry bude tato karta mít. Existují ale odhady, které provedl například magazín WCCFTech, které uvádí následující specifiakce: 3 584 jader CUDA, 8 GB až 16 GB GDDR6 paměti, 256 bitová sběrnice, a takt okolo 1.6 GHz (na jádře), boost by měl poté dosahovat 1.8 GHz.

Na závěr ještě uvedu technické parametry současné GTX 1080, abyste ji mohli s novou grafickou kartou porovnat: 2 560 jader CUDA, 8 GB GDDR5X pamětí, a takt od 1 607 MHz do 1 733 MHz.

Zdroj: pcgamer.com

Dnes nejčtenější

.