Zavřít reklamu

Je to skoro až neuvěřitelné, ale dnes je tomu přesně 10 let co vyšla legenda Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. K vydání došlo v roce 2008, a to 12. června celosvětově, pro tehdejší platformu PlayStation 3. Hra nabídla na svou dobu úchvatné grafické zpracování.

Mezi kritiky se jednalo o jednu z nejlépe oceňovaných her na PlayStation 3 a titul se dočkal řady cen. Hideo Kojima tímto dílem zavřel příběh ikonické postavy s krycím jménem Solid Snake. Metal Gear Solid navazoval na události hry Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty a dochází v ní k finálnímu střetu mezi již zmíněným Solidem a Liquidem.

https://www.youtube.com/watch?v=UAwjl3Jgq1s&t=1s

Jedna z nejlepších her pro PlayStation 3!

Hratelnost byla výborná. Stealth mód se posunul na novou úroveň díky OctoCamo, kdy Snake dokázal s tímto oblekem doslova splynout s aktuálním prostředím. Příběh si držel svou standardně vysokou úroveň a dočkali jsme se návratu několika zásadních postav, jako byl Otacon či dokonce Raiden. Ten si zde napravil reputaci, neboť jako kyborg-ninja zde opravdu zapůsobil.

I Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots měl naprosto nezapomenutelné bossy, kteří byli vždy něčím specifičtí. Našince určitě potěšil i fakt, že třetí akt se odehrává v ulicích Prahy, které byly opravdu zdařile vymodelovány. Nicméně i tak šlo o futuristickou fikci a titul díky tomu nabízel i biomechanické zbraně.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots se zapsal do herního světa zlatým písmem a později se díky své oblíbenosti dočkal i podpory trofejí, které v původní verzi nebyly. V roce 2010 pak sága pokračovala titulem Metal Gear Solid: Peace Walker. V roce 2012 jej následoval spin-off od Platinum Games Metal Gear Rising: Revengeance. Posledním dílem ságy pak byl Metal Gear Solid V, rozdělený na dvě části – Ground Zeroes a The Phantom Pain.

Aktuálně tvůrce série pracuje na titulu Death Stranding, který je exkluzivní pro konzoli PlayStation 4. Hideo Kojima se svým studiem na E3 odprezentoval nový trailer. Ten sice o hře příliš neprozradil, ale ukázal první gameplay záběry.

Dnes nejčtenější

.