Zavřít reklamu

Je to jen pár dní, co jsme vás informovali o blížícím se příchodu fenoménu Fortnite na smartphony a tablety s operačním systémem Android. Podle všech dostupných informací by se měla tato hra objevit zprvu exkluzivně na novém Galaxy Note9, přičemž po 30 dnech jí Epic zpřístupní i dalším uživatelům. Ti ji ale pravděpodobně budou muset stahovat odjinud, než z obchodu Google Play.

Na světlo světa s edostaly velmi zajímavé informace, které se podařily vydolovat vývojářům XDA Developers z kódů stránek Fortnite Mobile, které právě možnost stahování Fortnitu jen mimo obchod Play prozrazují. Důvod tohoto kroku je však vcelku prostý – poplatky. Fortnite totiž generuje skutečně obří zisky, které se navíc pravděpodobně příchodem na Android ještě znásobí. Vývojáři z Epic ale nechtějí o své peníze přijít kvůli zbytečným poplatkům, které by museli Googlu za stahování Fortnitu vyplácen. Jako mnohem lepší řešení se tak jeví hru do obchodu vůbec neumístit.

Přestože představuje tento krok jisté riziko v podobě menšího oslovení hráčů, Epic je nejspíš přesvědčen, že se mu vyplatí podstoupit. I za cenu nižšího oslovení hráčů je totiž vcelku pravděpodobné, že bude Fortnite generovat větší zisky, než kdyby byl ke stažení v obchodě Play. 

Pokud jsou tedy veškeré zprávy o Fortnitu mířícím na Android pravdivé, zahrát si ho budeme moci nejspíš již zhruba v polovině září. Zda tomu tak skutečně bude se dozvíme nejspíš již 9. srpna. Právě v tento den totiž Samsung představí nový Note9, takže je velmi pravděpodobné, že se při této příležitosti rozpovídá i o Fortnitu. 

Dnes nejčtenější

.