Zavřít reklamu

Nintendo si je vědomo, že se svou konzolí Nintendo Switch poněkud zaostává, co se online služeb týče. Po odkladech však dorazí v druhé polovině září plnohodnotná online služba. Co tedy nabídne, kolik bude stát a co v ní hráči budou moci podniknout?

Nintendo Online nabídne mnoho nových funkcí

V Nintendo Online nebude vyloženě zahrnut online store, ten totiž běží již delší dobu. Služba ale nebude zdarma i tak bude však levnější, než konkurenční varianty. Měsíc vyjde hráče na 4 dolary, tři měsíce budou stát osm dolarů a celý rok vyjde na 20 dolarů.

Podobně jako tomu je u služeb Xbox Live a PlayStation Network, tak bude možné si své savy synchronizovat s cloudem, díky čemuž zůstávají trvale uloženy a lze si je stáhnout i do jiné konzole. Pochopitelně se také ti, kteří si zaplatí, dostanou do multiplayeru u novějších her. Dle některých informací bude pár titulů, kde nebude vlastnictví služby třeba. U všech nových her bude však pro multiplayer vyžadováno členství ve službě Online.

Prostředí umožní také komunikaci s ostatními hráči, která byla u Nintenda vždy poněkud krkolomná. Členství také zpřístupní knihovnu NES titulů, které budou časem přibývat. Aktuálně jich má být dostupných dvacet. Zpočátku budou například dostupné hry: Balloon Fight, Dr. Mario, Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Soccer a další. Tyto klasiky budou nově nabízet i multiplayerová klání.

Dnes nejčtenější

.