Zavřít reklamu

Na internetu se objevily první čísla, které zachycují výkon nové grafické karty Nvidia GeForce RTX 2080. Tyto čísla byly vloženy do grafu a zároveň došlo k porovnání s předchozí generací – tzn. s Nvidia GeForce GTX 1080. Pokud jste ještě o grafických kartách GeForce RTX neslyšeli, tak se jedná o novou generaci grafických karet, které spatřily světlo světa pár dnů zpět.

Výkonnostní testy byly prováděny v některých herních titulech a zdá se, že GeForce RTX 2080 si vede úplně skvěle – a to především ve 4K HDR 60Hz. Konkrétně se jedná například o herní tituly s názvem Mass Effect Andromeda, Star Wars Battlefront II, Far Cry 5, Battlefield 1, Destiny 2, Call of Duty: WW2, F1 2017, Hitman, Resident Evil 7, Final Fantasy XV a další.

Výkon nových grafických karet se ale v případě aktivace technologie DLSS (Deep Learning Super Sampling) zvýší mnohdy až dvojnásobně. Ne všechny hry ale DLSS podporují. Mezi ty, které DLSS podporují, patří například Final Fantasy XV, PUBG, ARK: Survival Evolved a JX3. Nvidia GeForce RTX 2080 se tak stala první kartou, která zvládne hraní ve 4K HDR 60Hz za $700 (15 600 Kč).

Možná zrada?

Dávejte si ale pozor – tyto statistiky a grafy pochází přímo od Nvidie. Může se tak jednat o pouhý marketing, a to kvůli hned několika aspektům:

  • Nvidia vždy ukáže jen hry, které ukázat chce a kde je vidět největší výkonnostní rozdíl
  • Kromě rozlišení (4K) grafy nic neříkají o jiném nastavení – klidně tak mohli RTX 2080 nastavit na Low a GTX 1080 na High
  • Nikde se nezobrazují konkrétní snímky za sekundu – klidně tak mohou srovnávat například 10 FPS vs 15-22 FPS – tzn. hodnoty, ve kterých je největší procentuální rozdíl
  • Nejlepší proto bude, pokud si počkáme na recenze od klasických smrtelníků

Zdroj aspektů: X-COMputers.eu

Dnes nejčtenější

.