Zavřít reklamu

Včera se na světlo světa dostala obrovsky zajímavá zpráva, která prozrazovala údajné kódové označení chystaného PlayStationu 5. Jeho příchod je sice zatím ještě ve hvězdách, nicméně v posledních měsících je o něm slyšet čím dál více a tak je možné, že nás od jeho představení až tolik času nedělí. Když proto vyplulo na povrch kódové označení “Erebus” v kódech Unreal Enginu vývojářů z Epic Games, svět PlayStationu byl na nohou.

Označení Erebus by dávalo v souvislosti s PlayStationem smysl. Název totiž vychází ze staré řecké mytologie, přičemž i předešlá kódová označení pocházely z těchto končin. Namátkou lze zmínit Orbis jakožto kódové označení pro PS4 či Morpheus pro PSVR. Díky tomu se tak mnohým z nás zdálo označení Erebus vcelku pravděpodobné. Nicméně vše je jinak. 

Zase ten Fortnite … 

K celé zápletce se vyjádřili vývojáři z Epic Games, kteří prozradili, že označení Erebus používali jako označení Switch verze Fortintu v době, kdy tato hra ještě nebyla na Switch oficiálně potvrzena. A právě v té době se toto označení v kódu zakořenilo a zůstalo tam až do nynějška. 

Podtrženo, sečteno – PlayStation 5 je tedy stále zahalen spoustou tajemství, která se budeme muset pokusit rozklíčovat v následujících týdnech, měsících či letech. Ale kdo ví. Třeba se již brzy dočkáme úniku, který nám spoustu informací o této konzoli prozradí. 

Dnes nejčtenější

.