Zavřít reklamu

Pokud jste milovníky fotbálku, máte na svém PC či konzoli jistojistě nainstalovanou FIFU nebo PES. Právě tyto dvě hry jsou totiž mezi fotbalovými nadšenci nejúspěšnější. Nejnovější PES však v prodejích zatím značně tápe. 

Na prodeje PES a potažmo i jiných her ve fyzické verzi se ve Velké Británii zaměřila společnost Chart-Track, díky čemuž si můžeme o jejich prodejnosti udělat parádní obrázek. Konami, které za PES stojí, si jej však rozhodně za rámeček nedá. Z průzkumu totiž vyplývá, že nový PES 2019 si v prodeji fyzických kopií ve Velké Británii meziročně pohoršil o neuvěřitelných 42 %. Je sice pravda, že je hra venku teprve několik dní a průzkum se vztahuje pouze na jednu zem, i tak je ale propad alarmující. Jiný scénář se navíc příliš nedá očekávat ani v zahraničí.

V tuto chvíli je velmi těžké říci, co vlastně za špatnými prodeji stojí. Mohla by to ale být kombinace málo inovací a ztráty licence pro Ligu mistrů a Evropskou ligu, kterou nyní vlastní konkurenční EA a jeho FIFA. Milovníci těchto soutěží, kteří si kvůli nim kupovali právě PES, tak mohli migrovat ke konkurenci. Prodeje jsou ale samozřejmě zatím na začátku a vše se může ještě změnit. K větším závěrům bychom se tak měli odhodlat až po pár měsících od uvedení na trh.

Dnes nejčtenější

.