Zavřít reklamu

Nvidia pár dnů zpět představila nové grafické karty GeForce RTX s archtekturou Turing. Dle očekávání se těchto grafických karet dočkáme i v mobilních verzích, které jsou určené pro notebooky. Tyto nové grafické karty by se měly objevit už brzy, s největší pravděpodobností již u dalších generací nových notebooků od různých výrobců. Uvidíme, jaký výrobce si odnese prvenství v představení prvního notebooku s mobilní grafickou kartou Nvidia GeForce RTX.

RTX 2080 již brzy, RTX 2070 v nedohlednu

První zajímavostí je, že Nvidia „odstartuje“ mobilní grafické karty modelem RTX 2080. Bylo vcelku jednoduché zjistit, že se bude jednat právě o model RTX 2080. Každá grafická karta má své výrobní ID a právě mobilní RTX 2080 má ve svém výrobním ID sufix „M“, což znamená mobility – konkrétně se jedná o výrobní ID Turing TU104M: 1eab (všimněte si písmena M v sufixu). Na webové stránce devicehunt.com navíc právě výrobní ID TU104M: 1eab patří grafické kartě GeForce RTX 2080 Mobile.

RTX-2080-Mobile

Představení GeForce RTX 2080 pro notebooky je skvělou zprávou především pro hráče, kteří cestují a chtějí zařízení, které je více kompatibilní, než s sebou v batohu tahat počítačovou skříň. Zajímavé bude sledovat, jak se společnosti vypořádají s odváděním teplého vzduchu. S největší pravděpodobností to ale velký problém nebude, a to hlavně díky novým inovacím a hlavně kvůli tomu, že mobilní grafické karty běží na nižších frekvencích. Taktéž se můžeme těšit na nižší TDP, a to především díky 12nm výrobnímu procesu.

Mobilní karty RTX 2080 bychom se tedy měly dočkat již brzy, avšak mobilní RTX 2070 a RTX 2060 je prozatím v nedohlednu. Je to především kvůli tomu, jelikož se ještě ani nepředstavily desktopové verze těchto grafik a logicky Nvidia nemůže do světa vypustit mobilní grafické karty dříve, než ty desktopové. Budeme si tedy ještě muset několik dlouhých měsíců počkat.

Dnes nejčtenější

.