Zavřít reklamu

Virtuální realita se stává mezi hráči čím dál oblíbenější a dá se očekávat, že se tento trend jen tak nezmění. Nabízí totiž možnosti, které jsme si ještě před pár lety ani nedokázali představit, díky čemuž nás může daleko více pohltit. I přesto na ní ale všichni nevsází. 

O budoucnosti virtuální reality se rozpovídal vývojář Mind Labyrinth VR Dreams. Ten se nechal slyšet, že je zcela evidentní, že obliba virtuální reality roste a že věří, že konzole nové generace budou dostatečně výkonné na to, aby mohly hráčům nabídnout nové fascinující zážitky právě ve VR. Tedy alespoň některé. 

Podle vývojáře se dá minimálně u Sony počítat s tím, že jeho budoucí konzole bude pro VR skvělá. To se dá lehce odvodit z úspěchu VR setu pro PlayStation, který je mezi hráči obrovsky oblíbený. Jelikož navíc hráčská základna prahnoucí pro virtuální realitě ještě poroste, Sony v ní vidí obrovský potenciál a nový PlayStation může směřovat právě tímto směrem. Zajímavé však je, že u Microsoftu nic podobného vývojář neočekává. “Microsoft virtuální realitu trochu ignoruje,” nechal se slyšet.

Obecně se dá označit postoj Microsoftu k virtuální realitě za velmi zajímavý. V minulosti sice prosakovaly zvěsti o plánované podpoře a dokonce i vlastním headsetu, nakonec však ze všeho sešlo a podpory VR jsme se na Xboxech nedočkali, přestože minimálně nejnovější One X by s ní problém neměl. Nechme se však překvapit, s čím nakonec Microsoft přijde. 

Dnes nejčtenější

.