Zavřít reklamu

Že studio Telltale končí jsme již psali několikrát, ale zatím je z ní ještě pořád tichá Walking Dead. Studio už se nyní uzavírá pouze právně. Veškeré zaměstnance již propustilo, a to včetně těch kteří měli pracovat na posledních epizodách závěrečné řady The Walking Dead.

Telltale ve smrtelném výkřiku

O chodící zombie nemusíte mít strach. Tam se alespoň našlo řešení, kdy nakonec zbývající epizody dokončí studio Skybound. V tuto chvíli začínají ze Steamu také mizet jejich tituly. Brzy tedy v nabídce nebude Back to the Future: The Game, Tales of Monkey Island. Další tituly jsou stále ještě k dispozici, ale je zřejmě jen otázkou času kdy na ně také dojde.

Každopádně to vypadá, že se zánikem studia zanikají i určité smlouvy a licence. Je to velká škoda, protože Telltale patřilo mezi velmi talentovaná studia. Bohužel pro ně zaspali dobu, co se technologií týče a snažili se pak namísto kvality přinášet až přehnanou kvantitu. Nikdo v tuto chvíli neví, zda se tituly ještě někdy do nabídky vrátí či nikoliv. Zřejmě tak hry brzy zmizí i ze služby GOG a rovněž z PlayStation Store a Xbox Store.

Je smutné, že takové talenty skončili pouze na tom, že hrstka nejvyššího vedení nezvládla studio nasměrovat správným směrem. Nyní už jen – Sbohem Telltale!

Dnes nejčtenější

.