Zavřít reklamu

Se zvyšující se oblibou her vznikají po celém světě další a další vývojářská studia, která se snaží svými počiny hráče zaujmout a v tom nejideálnějším se pak i zapíší do zlaté historie herního průmyslu. Pokud si však myslíte, že tuto pohádku si mohou užít jen vývojáři z určitých zemí, jelikož jsou jejich hry obecně lepší než ty, které jsou vyvíjeny v zemích jiných, jste na omylu. Tvrdí to alespoň generální ředitel CD Projektu Red Marcin Iwiński. 

Podle Marcina absolutně nezáleží na tom, z jaké země vývojářské studio pochází, ale pouze na tom, jak kvalitní hru se mu podaří vytvořit. Jen opravdu kvalitní hry totiž mohou zasáhnout obrovské množství hráčů bez ohledu na to, z jaké země jste. Skvělým příkladem je například Zaklínač 3 právě z dílny CD Projektu. Ten je natolik kvalitní, že e dokázal prosadit například i na japonském herním trhu, který jak je všeobecně známo razí lehce odlišné herní žánry. I přesto však zanechal v Asii skvělý dojem. To samé lze říci i o GTA V, které se i po mnoha letech od svého vydání těší stále obrovské oblibě mezi hráči. 

Pokud je tedy i vaším snem založit vlastní herní studio a dobýt jím svět, nemusíte se ničeho bát. Hru, kterou bude milovat celá hráčská komunita, totiž můžete vytvořit i v té nejzapadlejší vesničce v Čechách či v Kazachstánu. Pokud totiž bude kvalitní, v tvrdé konkurenci se prosadit dokáže. 

Dnes nejčtenější

.