Zavřít reklamu

Sega až zhruba do roku 2001 tvořila skvělé herní konzole. Společnost však vůbec nezvládla souboj se Sony PlayStation 2, Nintendo GameCube a prvním Xboxem. Od doby Dreamcastu je už pak SEGA známá „pouze“ jako vydavatel her. Nyní se však japonská společnost vrací k herním konzolím, i když trochu odlišným způsobem. Retro konzole Game Gear Micro vychází v rámci oslav šedesátiletého výročí od založení společnosti. K dispozici budou celkem čtyři různé verze, které se liší barvou a nabídkou her.

Samotná herní konzole je opravdu miniaturní, rozměry jsou 80 x 43 x 20 mm, přitom samotný displej má velikost jen 1,15 palců. Stejně veliké displeje mají například chytré hodinky. Už z tohoto popisu můžeme poznat, že se jedná spíše o konzole pro sběratele a fanoušky, které nikdy nebyly určeny pro opravdové hraní. SEGA se tento problém snažila vyřešit alespoň lupou. Pokud si koupíte speciální balení všech čtyř konzolí, tak obdržíte i lupu s názvem Sega Big Window.

https://youtu.be/ZJD0VZQzK1s

Cena tohoto balení je však 250 dolarů. Pokud byste chtěli pouze jednu konzoli, tak si musíte připravit 50 dolarů. V obou případech se tak opět potvrzuje, že je tento výrobek určen hlavně sběratelům. Zmínit ještě musíme zajímavě řešené napájení. Konzole má v sobě baterii, která se dá dobíjet pomocí USB, ale v případě potřeby se dají využít i dvě AAA baterie. Na závěr ještě uvedeme, že konzole má 3,5mm audio konektor a mono reproduktor.

Co se týče samotných her, tak u černé verze se majitelé dočkají Sonic the Hedgehog, Puyo Puyo 2, Out Run a Royal Stone. Modrá varianta nabídne Sonic Chaos, Gunstar Heroes, Sylvan Tale a Baku Baku Animal. Ve žluté verzi se objevují hry Shining Force Gaiden: Ensei – Jashin no Kuni he, Shining Force: The Sword of Hajya, Shining Force Gaiden: Final Conflict a Nazopuyo Aruru no Ru. Červená varianta Game Gear Micro nabídne Revelations: The Demon Slayer, Megami Tensei Gaiden: Last Bible Special, The GG Shinobi a Columns.

Dnes nejčtenější

.