Zavřít reklamu

Klokan Kao patří do generace plošinovkových hrdinů přelomu tisíciletí. Ve společnosti zvučnějších jmen jako Ratchet, Crash nebo Banjo-Kazooie ovšem vačnatec s boxerskými rukavicemi na první pohled zapadl do pozadí. Tento úhel pohledu však nyní těžce neguje původní vývojářské studio Tate Multimedia, jež má v plánu Kaovy eskapády znovu oživit.

Hra Kao the Kangaroo poprvé vyšla v roce 2000 na osobní počítače a konzoli Dreamcast. Od té doby se její hlavní hrdina objevil v jednom plnohodnotném pokračování a pár vedlejších dobrodružství. Zpráva o přípravě další hry, sedmnáct let od vydání posledního dílu, tak může působit jako blesk z čistého nebe. Vypadá to ale, že Kao má početnou základnu věrných fanoušků.Minulé léto totiž na Steam dorazil druhý díl série. Prodejně si prý nevedl vůbec špatně – teď ho studio rozdává úplně zdarma. Ve spojení s kampaní #BringKaoBack, ve které velké množství hráčů vyjádřilo přání zahrát si novou hru s Kaem v hlavní roli, se proto vývojáři rozhodli, že tuto zaprášenou plošinovkou ikonu přivedou zpátky k životu.

Čas k tomu rozhodně není špatný. Popularita žánru stále trvá. Důkazem můžou být úspěšné remastery klasických her s Crashem a Spyrem nebo mnohokrát opakované zákulisní drby o možném návratu Ratcheta s Clankem na nové generaci Playstation. Třetí díl Kao the Kangaroo dorazí na zatím neznámé platformy v nekonkrétní datum. Projekt je ve fázi příprav.

Dnes nejčtenější

.