Zavřít reklamu

Od úterního večera na Steamu začala běžet letní edice akce Steam Game Festival, která nabízí vývojářům možnost představit veřejně své hry. V době koronaviru tak jde o jednu z mála příležitostí, jak dostat své dílo mezi masy. Pro představování her tradičně výbušné letní období tak bez přítomnosti výstavy E3 pro tentokrát nabízí pohled do budoucna alespoň v digitální formě.

Festival poběží na stránkách až do pondělí 22. června a během svého konání nabídne kromě demoverzí připravovaných her i vývojářské streamy, diskuze a řadu rozhovorů. Hlavním lákadlem jsou samozřejmě ale dema. Ty sice nemají vlastní přidělenou stránku uvnitř události, můžeme se k nim ale dostat skrze vyhledávání v obchodě. A seznam je to vskutku úctyhodný.

Z velkých her zmiňme například další počin od studia Obsidian Grounded, nedávno vydané taktickou strategii Desperados 3, remake Destroy All Humans! nebo ukázku netrpělivě očekáváné RTS Iron Harvest. Z menších her jmenujme například unikátní kooperativní Haven, westernový roguelike Colt Canyon nebo simulátor skatujících ptáčků SkateBIRD.

Jeden týden se opravdu nezdá jako dostatek času k plnohodnotnému prozkoumání celého katalogu. Navíc hrozí, že díky neintuitvnímu řazení demoverzí na některé zajímavé člověk vůbec nenarazí. Budete zkoušet některá dema během konání festivalu? Podělte se s námi o svoje plány v komentářích.

Dnes nejčtenější

.