Zavřít reklamu

Druhé The Last of Us je pro Sony úspěchem takřka na všech frontách. Pokud si nebudeme všímat prapodivného review bombingu hráčů nespokojených se zakončením příběhu, shromažďuje jedna z velkých posledních exkluzivit na PS4 jen pozitivní superlativy. K častým počastováním nejlepší hrou generace od recenzentů teď hra přidává i přídomek nejprodávanější.

The Last of Us: Part II se stala nejrychleji prodávaným first-party titulem na PS4. Během prvních tří dnů v prodeji si hru koupilo čtyři miliony hráčů. Z nejvyššího stupínku tak sesadila dosavadního rekordmana, Spider-Mana od Insomniacu. Ten zas v době svého vydání pokořil nejnovější God of War. Obě hry překročily hranici tří milionů prodaných kopií během prvních tří dní, The Last of Us však i tak pokořila Spider-Mana o sedm set tisíc kusů.

Celosvětová statistika se tak přidává ke skalpům z lokálních trhů. The Last of Us: Part II pořádně kralovalo například i ve Velké Británii, kde předchozí rekord drželo dlouhou dobu čtvrté Uncharted. O univerzálnosti úspěchu hry hovoří i nově získané prvenství v prodejích západních PS4 titulů v Japonsku. Tam hra získala celkové třetí místo za domácími Death Stranding a nedostižným Final Fantasy VII Remake. V obou případech jde o prodeje během prvního týdne.

Dnes nejčtenější

.