Zavřít reklamu

Z Crysis se v roce 2007 stal litmusový papírek výkonnosti počítačových sestav. Nechvalně proslulé hardwareové nároky hry tehdy představovaly oříšek i pro ty nejvýkonnější trhače asfaltu. Chystaná remasterovaná verze chce tuhle křížovou výpravu proti průměrnému hardwareu představit i současným hráčům. Kromě klasické sbírky počítačů a konzolí ovšem vychází i na poměrně nevýkonný Switch. Vývojáři z Crytek nyní nabízejí ochutnávku z hraní na úspěšné konzoli od Nintenda.

Určitě není zvykem klást rovnítko mezi hardcore hraní a Nintendo Switch, v poslední době ale na konzoli přistává jeden port z „velkých“ konzolí za druhým. Na cesty si můžeme vzít třeba třetího Zaklínače nebo celou kolekci remasterovaných Bioshocků. V případě Crysis ovšem zůstává rozum trochu stát nad rozhodnutím portovat na konzoli hru, která především zaujala svým nepřekonatelným grafickým zpracováním.

Na Switchi běží remasterované Crysis v rozlišení 720p při třiceti snímcích za sekundu. Ukázka ze hraní se proto spíše než na grafiku soustředí na jiné technické aspekty hry. Je až s podivem, že vývojáři dokázali z malinké konzole vymáčknout dost výkonu k vytvoření zničitelného herního prostředí či jeho pokročilého osvětlení.

Crysis Remastered vychází na Switch už 23. července. Verze na ostatní platformy (PC, PS4 a Xbox One) nabrala zpoždění kvůli negativním reakcím hráčům na remasterované zpracování. Crytek si tak nechá ještě pár týdnů na zabrousení hrubých ploch a tyto verze by měly vyjít někdy během srpna.

Dnes nejčtenější

.