Zavřít reklamu

Produkční společnost Constantin Film započala práci na nové filmové adaptaci Resident Evilu. Kolem hororové série se to různými adaptacemi začíná jen hemžit. Po oznámení hraného a animovaného seriálu přichází na řadu reboot filmové série. Pět filmů pod režijním dohledem P.W. Andersona ovšem nebude pro tvůrci novinky velkou inspirací, chtějí se totiž vrátit ke kořenům toho, co z Resident Evilu původně udělalo fenomén, jakým je dnes.

Režisér Johannes Roberts řekl, že chce znovu vytvořit atmosféru prvních dvou dílů herní série. A tím nemyslí hrozivou zkušenost návštěvy kina plného lidí v době koronaviru, ale děsivou zkušenost, kterou zažil při jejich hraní. Ta pro něj znamená směs hororu a uzemněného příběhu malého amerického městečka na pokraji zániku.

Roberts zatím režíroval pouze ne moc dobře přijatá hororová béčka, tak uvidíme, jak se mu povede s legendární herní značkou. Ve filmu si v ikonických rolích zahrají Robbie Amell (Chris Redfield), Kaya Scodelario (Claire Redfield), Hannah John-Warren (Jill Valentine), Avan Jogia (Leon S. Kennedy), Tom Hopper (Albert Wesker) a Neal McDonough (William Birkin). Film zatím nemá oznámené datum premiéry.

Dnes nejčtenější

.