Zavřít reklamu

Olympiáda, která probíhala v japonském Tokiu, způsobila velký nárůst počtu souvisejících hledaných výrazů ve Vyhledávání od Seznamu, které aspoň jednou měsíčně používá každý druhý Čech. Ačkoli se média a politici v souvislosti s olympiádou zabývaly ve velké míře nákazou Covid-19, z vyhledávaných výrazů je jasné, že pro sportovní veřejnost toto téma není relevantní a zajímaly je především probíhající soutěže, sportovci a jejich výsledky.

„Lidé nejčastěji vyhledávali právě běžící sporty a zajímali je aktuální výsledky. Králem olympijských sportů je z hlediska vyhledávaných výrazů a jmen sportovců tenis, v top 10 nejvyhledávanějších českých sportovců je hned 6 tenistů,“ říká Michal Sedláček, produktový manažer Seznam.cz Vyhledávání.

Jak vyplývá z počtu vyhledávaných výrazů, olympiáda u Čechů probudila zájem i o sporty, které veřejnost obvykle zaznamenává spíš okrajově. Z olympijských disciplín lidé do políčka pro vyhledávání často zadávali sportovní střelbu, zajímali se i o plavkyni Barboru Seemanovou a samozřejmě také o všechny medailisty, včetně například Alexandera Choupenitche a kanoisty Lukáše Rohana.

Fakt, že olympijské hry probíhaly v Tokiu po ročním odkladu pod oficiálním názvem s původním letopočtem 2020, Čechy nezaskočil, počet vyhledávání LOH ve spojení s letopočtem 2020 dominuje, hledání ve spojitosti s letopočtem 2021 se vyskytuje jen zhruba v 10 % případů. 

Dnes nejčtenější

.