Zavřít reklamu

Jak účinně obejít aktivační zámek iCloudu

Komerční sdělení

17. 6. 2024    

Jako bezpečnostní opatření proti neoprávněnému přístupu ke ztraceným nebo odcizeným zařízením se systémem iOS vyvinula společnost Apple funkci iCloud Activation Lock. Když je zařízení Apple uzamčeno s přidruženým účtem iCloud, nemůže dojít k uzamčení zařízení ani k odstranění účtu, dokud původní majitel neprovede akci. Účelem této funkce je chránit uživatelská data a odrazovat od krádeží, ale může také představovat náročný úkol pro oprávněné majitele, kteří ztratili nebo zapomněli své přihlašovací údaje. Naštěstí je možné aktivační zámek odstranit bez vědomí předchozího vlastníka. V tomto článku se dozvíte, jak toho dosáhnout s využitím čtyř osvědčených metod.

Nutnost obejít aktivační zámek iCloudu

Z některých důvodů můžeme potřebovat obejít iPhone uzamčený na majitele nebo obejít aktivační zámek iCloudu.

Zapomenutá hesla k iCloudu Pokud ztratíte přihlašovací údaje k iCloudu, nebudete moci odemknout svůj smartphone, i když je váš vlastní. 
Zakoupené použité elektrické zařízení Je možné, že použitý produkt Apple, který jste zakoupili od někoho jiného, je stále uzamčen k jeho účtu iCloud, což vám brání v jeho používání. 
Imunitní uzamčené zařízení Pokud jste zdědili zařízení po zesnulém příteli nebo příbuzném, je možné, že budete muset odemknout aktivační zámek iCloudu, abyste získali přístup k zařízení a jeho datům. 
Výměna nebo oprava zařízení Při opravě nebo výměně zařízení je někdy nutné obejít aktivační zámek iCloud – zejména pokud není přítomen původní majitel.

Způsoby, jak obejít aktivační zámek iCloudu

Existuje několik způsobů odstranění aktivačního zámku iCloudu, z nichž každý má své výhody a nevýhody. Mezi nejpoužívanější metody patří: 

K odstranění aktivačního zámku iCloudu lze použít mnoho aplikací třetích stran, včetně nástroje TunesKit Activation Unlocker. 
Obrácení se na podporu společnosti Apple Spolupráce s podporou společnosti Apple vám může v některých situacích umožnit odblokování iPhonu, zejména pokud můžete předložit průkaz totožnosti nebo platný doklad o koupi. 
Obnovení továrního nastavení Obnovení továrního nastavení iPhonu může příležitostně odstranit aktivační zámek iCloud Activation Lock, ale tím se vymažou všechna jeho data. 
Výměna logické desky zařízení Občas lze vyměnit logickou desku neboli hlavní obvod iPhonu a odstranit tak zámek aktivace iCloudu, jedná se však o náročný a nákladný proces, který by měli provádět pouze vyškolení odborníci.

Jak obejít aktivační zámek iCloudu

I když je k dispozici mnoho nástrojů, je důležité vybrat si takový, který má úspěšné výsledky a je spolehlivý. Ne každý nástroj má stejný postup, proto nezapomeňte postupovat podle pokynů autorů nástroje. Toto je komplexní návod vysvětlující, jak obejít aktivační zámek iCloudu pomocí aplikace třetí strany (například TunesKit Activation Unlocker):

Stáhněte si a nainstalujte TunesKit Activation Unlocker do svého notebooku/počítače. Poté jej spusťte a připojte zařízení k počítači pomocí kabelu USB. Klepněte na tlačítko „Start“.

Dále klikněte na „Jailbreak Tutorial“ a proveďte útěk z vězení.

Po útěku z vězení kliknutím na tlačítko „Start to Remove“ odstraňte aktivační zámek iCloudu. Poté bude aktivační zámek úspěšně odstraněn.

V závislosti na technologii a přístroji může operace bypassu trvat několik minut až několik hodin. Po jejím provedení potvrďte, že aktivační zámek iCloudu byl úspěšně odstraněn a že můžete zařízení používat.

Další rady, jak obejít aktivační zámek iCloudu

Zde je několik dalších pokynů a technik, které vám pomohou obejít aktivační zámek iCloudu: 

Zajistěte si zálohu dat: Před pokusem o obejití zámku aktivace iCloudu se ujistěte, že máte zálohu všech důležitých dat v zařízení. 
Udržujte baterii zařízení nabitou: Před zahájením metody obcházení se ujistěte, že je baterie zařízení plně nabitá, protože vybitá baterie může způsobit selhání procesu. 
Buďte vytrvalí a trpěliví: Aktivační zámek iCloudu může být obtížné překonat a může to trvat několik pokusů.

Další způsoby, jak obejít aktivační zámek iCloudu

Pokud se výše uvedenými způsoby nepodaří obejít aktivační zámek iCloudu, můžete zvážit následující další možnosti: 

Pokud jste zakoupili použité zařízení nebo jste získali uzamčené zařízení, snažte se kontaktovat původního majitele a požádejte ho o odstranění účtu iCloud ze zařízení. 
Vyhledejte odbornou pomoc: Pokud vás pokus o obejití aktivačního zámku iCloud zneklidňuje, můžete využít pomoci odborníka na opravy nebo poskytovatele služeb. 
Investujte do nového zařízení: Pokud vše ostatní selže, možná bude nutné zakoupit nové zařízení, které umožní nastavení nového účtu iCloud.

Závěr

Obejít aktivační zámek iCloudu může být náročné, ale pokud máte správné nástroje a znalosti, můžete telefon odemknout a znovu získat přístup ke svým datům a aplikacím. Podle pokynů v tomto videu můžete proces zvládnout bezpečně a úspěšně a zároveň se vyhnout běžným rizikům a chybám. 

Pokud potřebujete pomoc s aktivačním zámkem iCloudu, měli byste se pokusit kontaktovat podporu společnosti Apple nebo spolehlivý servis. Nezapomeňte, že se může jednat o citlivý postup, proto k němu přistupujte opatrně a trpělivě.